Deze romige champignonrisotto combineert de aardse smaak van champignons met zachte, romige rijst. Het gerecht is eenvoudig maar vraagt wat geduld en aandacht tijdens het roeren om de perfecte textuur te krijgen. Ideaal om gasten te verrassen zonder uren in de keuken te staan.
Ingrediënten
- 200 g risottorijst (bijv. Arborio)
- 150 g champignons, in plakjes
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 ml groentebouillon
- 50 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie
- 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Dit heb je nodig
- Koekenpan of diepe pan
- Houten lepel
- Koksmes
- Snijplank
- Steelpan voor bouillon
Voorbereiding
- 1
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- 2
Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
- 3
Voeg de risottorijst toe en bak 1-2 minuten mee, zodat de korrels glanzen.
- 4
Blus af met de witte wijn en laat deze bijna volledig verdampen.
- 5
Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe, steeds roerend, tot de rijst gaar en romig is (ongeveer 15 minuten).
- 6
Haal van het vuur, voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
- 7
Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Voorgerecht
3/5
20 min
100 kcal/p.p.
4 personen
Andere recepten
1/5
30 min
300 kcal/p.p.
2 personen
3/5
20 min
200 kcal/p.p.
4 personen