Sappige biefstuk met een simpele, maar heerlijke knoflookboter — pure smaak met minimale moeite.
Ingrediënten
- 2 biefstukken (ca. 150–200 g per stuk)
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 30 g roomboter
- Zout en versgemalen peper
Voorbereiding
- 1
Haal de biefstukken 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
- 2
Wrijf ze in met olijfolie, zout en peper.
- 3
Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstukken 2–3 minuten per kant (afhankelijk van gewenste garing).
- 4
Voeg in de laatste minuut de boter en knoflook toe en lepel het mengsel over het vlees.
- 5
Laat 5 minuten rusten onder folie en serveer met de knoflookboter erover.
Sorteren
Voorgerecht
Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad
3/5
3/5
Bereidingstijd
20 min
20 min
Calorieën
200 kcal/p.p.
200 kcal/p.p.
Personen
4 personen
4 personen
Andere recepten
Moeilijkheidsgraad
1/5
1/5
Bereidingstijd
30 min
30 min
Calorieën
300 kcal/p.p.
300 kcal/p.p.
Personen
2 personen
2 personen
Romige Champignonrisotto
Een lichte en romige risotto met champignons, perfect als verfijnd voorgerecht.
Moeilijkheidsgraad
3/5
3/5
Bereidingstijd
20 min
20 min
Calorieën
100 kcal/p.p.
100 kcal/p.p.
Personen
4 personen
4 personen